Wie wil blijven groeien, de concurrent voor wil blijven en medewerkers wil behouden kiest voor opleiden. Het leerwerkloket Zaanstreek Waterland adviseert u over het opleiden van uw personeel. Investeren in kennis geeft u niet alleen recht op subsidies en fiscale voordelen, het levert uw bedrijf ook andere voordelen op die kunnen bijdragen aan het succes van uw onderneming: 5 redenen om te investeren in scholing:

  • Scholing tilt uw bedrijf naar een hoger niveau. Beter geschoold personeel leidt tot betere kwaliteit en dienstverlening.
  •  Door te investeren in kennis van uw personeel, wint u het van uw concurrent. Stilstand is achteruitgang in de huidige wereld waar (technologische) ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen.
  • Scholing verhoogt de productiviteit. Werknemers zijn beter gemotiveerd en het ziekteverzuim daalt.
  • Scholing motiveert en bindt werknemers aan uw bedrijf. Goed (geschoold) personeel is moeilijk te vinden. Door werknemers op te leiden zorgt u voor doorstroming van uw personeel en houdt u toch de ervaring en kennis binnen het bedrijf.
  • Scholing is goed voor uw reputatie. Het laat zien dat uw bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt.

Scholing is maatwerk

Veel bedrijven hebben een jaarlijks scholingsprogramma om hun medewerkers bij te scholen en hun ontwikkeling te bevorderen. Door niet automatisch te grijpen naar een cursus, kunt u tijd en geld besparen. Leren via de schoolbanken is lang niet altijd nodig. Werken en leren zijn in veel gevallen prima te combineren. Er is meer mogelijk dan u denkt! Maatwerkopleidingen op de werkplek, bijvoorbeeld. Een Ervaringscertificaat (EVC) kan u en uw medewerkers veel tijd en geld besparen. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van EVC.

SLIM-regeling

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt vanaf 2020 € 48 miljoen beschikbaar voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. Daarnaast komt € 1,2 miljoen beschikbaar voor hetzelfde doel in grootbedrijven uit de landbouw-, horeca- en recreatiesector. Meer weten bezoek de site van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Aanvraag periode is van 1 maart t/m 31 maart. Misschien nu uw bedrijf door geraakt door alle ontwikkelingen van het Coronavirus een goed moment op te scholen en te investeren in de toekomst.

Online leren

Ten tijde van de Coronacrisis waarbij het samenkomen van mensen niet mogelijk is, is online leren een goede mogelijkheid om je personeel te laten ontwikkelen voor de toekomst. Er zijn diverse e-learnings en online leer mogelijkheden. Voor inspiratie kunt u terecht op leerwerkloket.nl of Goodhabitz.

Meer informatie over de mogelijkheden?

Vraag via onderstaand formulier een adviesgesprek aan of neem direct contact op met Adviseur: Silvia Pankras Telefoon : 06 1585 198 E-mail : zaanstreekwaterland@leerwerkloket.nl

Adviesgesprek aanvragen

We streven ernaar binnen 2 dagen contact met u op te nemen.
  • waarop ik op werkdagen bereikbaar ben.

share sharelinkedin