Datum 3 juli 2018 - 14:06
Door Rosalie Smit
Reacties 0

Op het podium van de ondernemers talkshow NV Purmerend op 4 juni jl. nam Van t Hek het certificaat van het Regionaal Taalakkoord in ontvangst. ​Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen ondertekenden diverse organisaties het Taalakkoord Zaanstreek Waterland. Deze organisaties zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen.

In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd, ook in de regio Zaanstreek Waterland. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen ondertekenden diverse organisaties het Taalakkoord Zaanstreek Waterland. Deze organisaties zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen.

Taalakkoord Zaanstreek Waterland 

Bedrijven en organisaties die zich gezamenlijk inzetten om taalvaardigheid in de regio Zaanstreek Waterland te verbeteren zijn: 

 1. Van ’t Hek groep BV te Purmerend 
 2. Kinderopvang Freekids 
 3. Stichting ‘ t Lokaal 
 4. Gemeente Purmerend 
 5. Gemeente Zaanstad 
 6. UWV
 7. Bibliotheek Purmerend 
 8. De Bieb voor de Zaanstreek 
 9. Stichting Lezen en Schrijven
 10. Zaan Primair – openbaar onderwijs Zaanstad 
 11. Agora – bijzonder primair onderwijs Zaanstreek 
 12. Besturen Voortgezet Onderwijs Zaanstad 
 13. IVIO opleidingen 
 14. Fiolet Taaltrainingen
 15. GGD

 

Doe mee

Als werkgever kunt u bijdragen aan een betere taalvaardigheid van uw werknemers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt u hierbij. Binnen het Taalakkoord zet u samen met andere werkgevers en organisaties in op taal en deelt u kennis en ervaringen. Realiseer samen met ons de ambitie van het Taalakkoord. Haal het beste uit uw medewerkers en laat taal geen belemmering zijn.Kijk voor meer informatie op www.lerenenwerkenzw.nl/taalakkoord of neem contact op met Rosalie Smit, projectleider via rosalie.smit@lerenenwerken.nl

 

< Terug naar Nieuwsoverzicht

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *