Datum 3 september 2020 - 22:01
Door Rosalie Smit
Reacties 0

Maximaal aantal adviezen bereikt
Vanaf 1 augustus 2020 was het mogelijk om gratis een traject bij een loopbaanadviseur te volgen. In één maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd voor een ontwikkeladvies. Deze mensen zullen in het najaar van 2020 een ontwikkeladviestraject gaan volgen. Hiermee is de grens bereikt van het aantal trajecten dat de overheid in 2020 kan bekostigen.

Dat heeft te maken met de maximale uitvoeringscapaciteit van de organisatie die de subsidieregeling uitvoert. Dat betekent dat er geen gratis ontwikkeladvies meer kan worden aangevraagd bij een loopbaanadviseur. Het kabinet trekt wsel extra geld uit om mensen te helpen zich aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt. Er komt in 2021 geld vrij voor onder meer scholing en ontwikkeladviezen. Lees er meer over op:https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/02/maximum-aantal-ontwikkeladviezenbereikt

Bespreek met je contactpersoon bij het UWV wat voor jou mogelijkheden zijn. Je kan ook een afspraak te maken met een adviseur van het Leerwerkloket. Advies van het Leerwerkloket is voor iedereen, onafhankelijk, altijd mogelijk en kosteloos. Kijk op www.leerwerkloketzw.nl voor meer informatie.


bron: https://www.hoewerktnederland.nl/werknemen/leren-en-ontwikkelen/loopbaanadvies/werkzoekenden

< Terug naar Nieuwsoverzicht

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *