Datum 7 mei 2014 - 17:34
Door Rosalie Smit
Reacties 0

 

Op initiatief van 16 bedrijven uit de Zaanstreek is in samenwerking met het Regiocollege is op 17 april de Food & Proces Tech Campus geopend.

 

Deze campus in Zaandam biedt een opleidingsplek waar de nieuwe BOL 2 opleiding (food)operator A, met theorie en praktijklessen wordt gegeven. Jongeren van 16 tot en met 18 jaar krijgen de mogelijkheid tot het volgen van een vraaggerichte opleiding wat hen een goede voorbereiding geeft op een baan in de regionale proces- en voedingsmiddelenindustrie.

In de toekomst zullen meer opleidingen in deze richting opgezet worden. De Food & Proces Tech Campus (FPTC) speelt hiermee in op de behoefte aan (food)procesoperators. De procesindustrie heeft een grote toekomstige behoefte aan vaklieden. Inschatting van het kenniscentrum OVP is dat er jaarlijks 900 nieuwe medewerkers moeten instromen om de toenemende personeelstekorten in de industrie de komende jaren te kunnen compenseren. Ook hoopt de stichting het imago van de food- en procesindustrie te verbeteren en te laten zien dat de sector een aantrekkelijke werkgever is voor jongeren onder de 18 jaar op de arbeidsmarkt.

Erica van Dijk van Loders Croklaan en Michel van Wijngaarden van de firma Van Wijngaarden namen onder anderen het voortouw in dit initiatief en onthulden dan ook zelf met gepaste trots de wandplaat met alle logo’s van de deelnemers. Hiermee werd de campus officieel voor geopend verklaard. Momenteel volgen reeds tien studenten de opleiding, met succes. De studenten leren veel van de praktijk door verschillende stages bij de betrokken bedrijven. De opening van deze campus laat zien dat samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden loont.

Voor meer informatie over dit initiatief:
Saskia Hovinga, projectleider FPTC
tel:  06-50445181

< Terug naar Nieuwsoverzicht

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *